2015. december 28., hétfő

Petárda & tűzijáték

Ismét elérkezett az évnek az a része mikor aktuális ez a téma. Főleg kutyásoknál. kezdődik a fröcsögés Facebook-on és szinte mindenhol máshol is. Mindenkinek van vélménye ezzel kapcsolatban, nekem is.

A petárdát utálom és értelmetlennek tartom. Meggyújtod, eldobod, durran, ennyi. Most komolyan, mindegyik hangja egyforma és csak egy durranás. Nem értem miért olyan ngy dolog, hogy valaki erre pénzt költsön.

A tűzijátékot szeretem. igen, annak is van hangja, mondjuk nem annyira hangos mint a petárda, de fellövik és szép fényes. Szeretem és kész.

Ezt az egész fröcsögést nem értem. Igen, az állatok nagy része fél, sajnálom is őket, de . . . és itt jön a de . . . nem hiszem, hogy évente 2x nem lehetne megengedni embertársainknak, hogy ily módon szórakozzanak. Igen, 2x. Újév és augusztus 20. Ekkor megengedett ezek használata. Illetve itt Angliában Újév és még valamikor ősszel szokott lenni egy tűzijáték ünneplésképp. 2 alkalomról beszélünk. Nekem Lorddal szerencsém van, őt annyira nem izgatja a dolog. Legutóbb csak közelebb jött hozzánk, látszott rajta, hogy kicist idegesebb, de ennyi. Az előző kutyusommal Öbivel már más volt a helyzet. Ő az első durranásnál bemenekült a fürdőbe a csap alá, vagy a legszűkebb sötét helyre és reszketett. Anya kutyái elég jól viselték, most meg pláne, hogy már Szokolyán lakik és a közelben nincs senki aki bármelyiket is használná. Kolleganőm kutyája gyakorlatilag mindentől fél, kezdve a sípolós játéktól az esti sétáig, merthogy sötét van és azt nem szereti. Szval kutyája / macskája válogatja.

Igen, sajnálom őket, de ma már annyi féle megoldás van. Nyugtató illatosító, tabletta, nyugtató keksz ( nem gyógyszer ), thunder jacket.  A másik pedig, hogy évente 2 alkalomról van szó.

És ismét a gazdákat teszem felelőssé bizonyos dolgokért. Ilyenkor rengeteg kutya szökik el a kertből vagy séta közben. De miért? Mert a gazda kint hagyja őket. Vagy leviszi sétálni, de póráz az minek rá? Mi Lorddal is csak pici sétára megyünk és már ki sem megyünk a parkba csak reggel. Délután és este csak ház körüli séta. És ugyan ő nem az a ronahgálós típus, de akkor is csak pórázon. Mert megijedhet, elfuthat, vagy csak kiszalad az útra és elüti egy autó. Akik pedig kertben tartják és annyira sincs szívük, hogy évente 2 estére beengedjék a kutyát a házba azok először is lehetőleg ne tartsanak kutyát, másodszor pedig legalább nyakörvet tegyenek rá bilétával és elérhetőséggel ha már az esetek 90%-ban természetesen nincs chip a kutyában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése