2016. július 12., kedd

Anya-Para

1.5 hete kezdődött . . . anya nemrég kitalálta, h az egyetlen kiút neki a pénztelenségből ha külföldre megy dolgozni.

50 éves
vegyész szakközép végzettsége van ( amit kb 25 éve nem használt )
nyelvet nem beszél
pénze nincs

Persze először engem kérdezett tudok-e vmit? Mondtam, h bocsi, de nem.
Merthogy ő bármit elvállalna: házi betegápolás, mosogatás . . .
Gondolom rengeteg ember van aki szeretné egy nyelvet nem beszélő idegenre bízni idős szülei / nagyszülei gondozását. Tegyük fel rosszul lesz a bácsi . . . mégis, hogy hív segítséget? . . . na mindegy :(

Én persze megkaptam, h nem kell ez a demagóg szöveg, h nyelvtudás nélkül nem lehet kint munkát találni.

Mégegyszer ( sokadjára ) elmagyaráztam neki, nem azt mondtam, h lehetetlen, azt mondtam én nem ilyen körökben mozgok. Ismerőseim általban irodában dolgoznak, vagy szállodában, de ott se fogják neki elmutogatni, hogy a 327-ben cserélje ki a törölközőket.

Eljutottunk odáig, hogy ismerőse Gyöngyi aki már 2 éve Németországban él, szerzett neki munkát egy kis német fogadóban.
Nekem ugyan gyanús volt, h vkivel még interjút sem csinálnak, csak úgy bemondásra felveszik úgy, h soha nem is találkoztak vele, de mindegy, inkább nem mondtam semmit, mert nyílván én lennék a szemét, h elrontom az örömét ... stb.

3-án vasárnap kiment, állítólag 5-én már dolgozott volna . . . természetesen nem. Mert csak feliratkoztak és lehet, h fel sem veszik, a vége pedig az lett, h tulajdonképpen nincs is munka.

És gyakorlatilag onnantól kezdve, h kiérkezett, jött a nyavajgás, h ő nem érzi jól magát, senki nem beszél magyarul, egy tömegszálláson van idegenekkel, nincs  mit ennie ( cigi azért persze van ) és ő fullad és segítsek.

Mégegyszer elmondtam, h pénzem nincs , munkát pedig nem tudok neki adni, innentől kezdve mégis mit vár?  Azt pedig nem igazán hittem, h kaja vagy legalábbis vmennyi pénz nélkül ment volna ki, hogy még arra se legyen, hogy kiérkezéstől számolva a harmadik napon már ne legyen mit ennie.

Ment a hiszti, h neki nincs családja és a végén már olyanokat a fejemhez vágott, h nem fejeztem be a főiskolát. Mondjuk, h ennek mi köze az ő mostani helyzetéhez fogalmam sincs, de sztem szimplán csak bántani akar.

Mondtam neki, h két dolgoban tudok segíteni: vagy küldök neki kaját ( kb 1 órát nézelődtünk a neten párommal, hogy vmi helyi Spar & Aldi & Lidl & Tesco -t találjunk ami kiszállít a faluba ahol lakik ) vagy megveszem a buszjegyét haza.

Összegezve: én vagyok a szemét amiért nem hoztam ki ide Londonba és találtam neki mosogatást. Neki nincs családja és tőlem különben sem kell semmi.

Most itt tartunk. Kb 3 napja nem beszéltünk.

Rossz ezt mondani, de végre nyugi van.

1 megjegyzés:

  1. "Imadom" anyukadat. Mar akkor is megert egy miset mikor Kecskemetre jartam suliba, de latom a helyzet azota sem valtozott. :(
    Nem ertem mire jo az hogy a lanyanak lelkiismeret furdalast okoz, mintha te lennel mindennek az oka.. aztan majd ha kellenel neki es nem veszed fel a telefont, akkor lehet rajon hogy keso.. :(

    VálaszTörlés