2016. június 2., csütörtök

A korral jár

Lord sajnos nincs jól. Hirtelen eleg rosszra fordult az allapota es szegenyke menni is alig tud. Fajdalmai vannak az izuletei miatt.
A labra allassal mar eddig is voltak problemai, de egyre tobbet kell neki segiteni es felemelni a pici popsijat. Gyakorlatilag a hatso labait magatol nem igazan hajlitja. Eddig is lassucska volt mar nagyon, de az utobbi par hetben meg rosszabb lett. Sajnos mar a sarokig is csak ugy tudott elmenni ha kozben 1-2x lefekudt pihenni.

Termeszetesen elmentunk vele orvoshoz, aki azt javasolta valtoztassunk kicist a gyogyszerei adagolasan a kovetkezo par hetben, illetve a vizfogyasztasat is merjuk. Ennek most mar majdnem 4 hete es sajnos semmi javulas ( habar tegnap elment a sarokig es csak ott fekudt le, de amig ezt nem teszi rendszeresen addig nem merek javulasrol beszelni ).

Ismet konzultaltunk a dokival, aki azt mondta csinalhatunk egy vizelet tesztet ha aggodunk, de igazabol Lord nagyon messze van a veszelyesnek velt hatartol ami napi 3.5 liter, o pedig meg egy litert sem iszik meg, raadasul nemreg volt vervetelen ahol neztek a vese mukodeset is es minden rendben volt.

A masik lehetoseg egy uj gyogyszer kiprobalasa lenne es az eddigi 2 elhagyasa, viszont ez hanyast es hasmenest okozhat. Szegenykenek igy is erzekeny a pocija, raadasul igy is naponta bekakil, nem merunk kockaztatni az uj gyogyszerrel.

RTG es MRI nala kizarva a korara es az allapotara valo tekintettel, altatni kene a vizsgalathoz es Filipe nem biztos benne, hogy fel tudna kelni belole.

A kocsi is kizarva, ugyanis a mellso labai is gyengek es izuletesek.

Ugyhogy maradunk az eppen aktualis emelt gyogyszeradagnal ( 3x Tramadol, 2x Carprieve, 2x Pardale, 2x Serqaquin ) es tovabbra is gyengeden masszirozzuk es tornaztatjuk picit, megprobaljuk kenyelmesse tenni az eletet amennyire lehet es remenykedunk, hogy javul egy picit.
Eleg sokat nyuszog es nyugtalan, de hozzank meg minidg bujik es ha reggeli / vacsoraido van akkor mintha semmi baja nem lenne ( legalabb arra a 2 percre ).

Nagyon szeretjuk es iszonyatosan rossz igy latni, de meg nem adtuk fel, remenykedunk, habar a doki is azt mondta, hogy fel kell keszitenunk magunkat a legrosszabbra es megbeszelni meddig erdemes elmenni.

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönjük :)
      Az elmúlt 2 nap már elsétált a sarokig és egyszer a park bejáratáig is, úgyhogy nagyon reménykedünk.

      Törlés