2018. március 27., kedd

Magyar Posta

Franky hazament pár napra meglátogatni a családját én pedig küldtem vele pár dolgot nagyimnak és anyukámnak. Az egyiket lefelejtettem a listáról, ( egy kisméretű kutyakabátot ) ráadásul becsúszott a ruhák közé így kimaradt. Mindegy, otthagyta az anyukájánal, h majd ő elpostázza az enyémnek. Igenám, de a Magyar Posta nem így gondolta. Mi feltételeztük, h egy bélelt borítékban fel lehet adni.

"Nem vették fel a postán a kutyusruhácskát buborékos borítékban, mert túlsúlyos is - szerintük- meg nem lehet biztonságosan beletenni a postaládába, és s sérülésért nem vállalnak felelősséget. Feladhatom postán maradó küldeményként, és akkor be kell érte menni, vagy csomagként, de ha az első kézbesítéskor nincs otthon anyud, akkor szintén be kell érte menni."

Nem tudom miért, hiszen 2 kg-ig lehet levélként postázni dolgokat, ráadásul ez a kiskutyára való kabát max 200 gr. Sztem csak bepróbálkoztak, látták, h egy idős hölgy küld valamit, akkor húzzuk le egy kicsit, mert a postán maradó küldemény és a csomag is jóval drágább. 

Megnéztem a honlapjukat, nem olyan egyszerű megtalálni az ártáblázatot ( igaz, van díjkalkulátor is ). 
Levé
Küldemény Feladása 
Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei
Terméklapok
Majd itt feljön egy 129 oldalas nyomtatvány ahol meg lehet keresni 
( szerencsére van tartalomjegyzék )



Na mindegy, a lényeg, h 2 kg-ig tényleg lehet levélként postázni dolgokat ráadásul nem kell szabvány méretűnek lennie. Köszönjük Magyar Posta ismét az együttműködést és remek szolgáltatást!

2 megjegyzés:

  1. Csomagot már ki sem hoznak (UK-ből rendszeresen jön sub boxom), mert nem fér bele a postaládába, így nem hagyhatják ott, csak bedobják az értesítőt és mehetek érte a postára. Gondolom az alulfizettség miatt nincs elég levélkihordó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azzal nincs is baj ha értesítőt hagynak, azzal már annál inkább mikor ki sem viszik. Röhej. Tavaly 4 csomagomból 3 visszajött mondvána címzett nem kereste, egyet pedig elhagytak/elloptak. Most már csak ajánlottan adok fel bármit is, vagy méginkább csak csomagban, de nem a postával.

      Törlés