2018. október 15., hétfő

Beteg kutty

Egyik reggel arra ébredtünk, hogy kutty hány. Nem épp a legjobb ébresztő. Persze a szőnyegre, de hát neki nem lehet megmagyarázni, h ha hnyingered van akkor menj le légyszi és a parkettán csináld.
Nem tulajdonítottunk neki nagyobb jelentőséget, sárga habos izé volt, szóval gondoltuk legalább nem gyomorrontás. Volt már ilyen. Reggelire kapott főtt rizst, aztán aludt az ágyán. Később mindketten elmentünk dolgozni.
Franky korábban ért haza és írt, h Bo még 5x hányt. Abból 2 a főtt rizs volt, 3 pedig ez a sárgás habos cucc. Kiengedte a kertbe ott pedig véres hasmenése volt. de nem csak olyan mint mikor esetleg elreped egy ér vagy kicsit felsérti vmivel hanem tényleg nagyon véres.
Szerencsére a 24 órás állatorvosi ügyelet nincs messze, kb 20 perc Surbiton vonattal. Felhívtam őket, h megyünk. Az állomáson találkoztunk, mert én meg melóból rögtön oda mentem.
Kutty nagyon éber volt és aránylag aktív. Nagyon riszált mikor meglátott az állomáson.


Mikor beértünk elmondtuk mi volt az elmúlt pár napban. Szombaton sétáltunk a folyóparton ahol párszor rá kellet szólni, mert füvet evett, de ennyi. Természetesen oltásai rendben vannak, féregteéenítve szeptemberben volt, bolhaírtó is szeptember 20-án került rá. Vittünk székletmintát is hátha kérik.

Benn tartották. Fél 3-kor hívtak hajnalban, h nem idegen tárgy, hanem nagy valószínűséggel . . .

Gastroenteritis ami gyakorlatilag a gyomor nyálkahártyájának a gyulladása.
Okozhatja baktérium vagy vírusos fertőzés.

Azt mondta a doki jó, h bevittük, mert kevés esetben, de végzetes is lehet, illetve többségében magától megszűnik, de sokkal tovább tart és sokkal fájdalmasabb.
Az kb köztudott, h a Labrador eléggé falánk. Tehát képzelhetitek mennyire lehetett rosszul a kutya ha egész este egy tál kaja volt mellette és hozzá sem nyúlt.
Persze ehhez az is hozzátartozik, h egyik pillanatról a másikra egy kennelben találta magát nélkülünk. az a kutya aki iszonyatosan kötődik hozzánk. Aki este jön és bújik, aki az asztal alatt a lábunkra hajtja a fejét, akinek vhogy szinte mindig hozzánk kell érnie. A szívem szakadt meg. De tudtam, h jó kezekben van.  Szóval kaptunk egy update-et hajnalban, aztán dél körül, majd este ismét. Franky bement hozzá délután, de szegényke csak fel alá járkált a kenenlben és sírt. Bevitte neki a plüss dinoját amit a szülinapjára kapott.
Még mindig benn tartották. ( Jah igen, mikor bevittük kaptunk egy kb összeget, h mire készüljünk: £500 - £1000 )

Második nap ismét hívtak, h már eszik, de még mindig véres a széklete, illetve az antibiotikumra nem reagál vmi jól. Nagyon letargikus utána, eléggé megviseli, úgyhogy másnap váltanak tablettára és ha minden jól megy hazahozhatjuk. Úgyhogy egy extra napot még bent volt, de aztán hozhattuk haza. Szegénykém nagyon fáradt volt és láttam mennyit fogyott. Sajnos nem tudjuk mi okozta. Lehet baktérium, elkaphatta másik kutyától, felnyalhatott vmit vmelyik sétán . . . kismillió dologtól lehet. Ebben persze az a rossz, h így nem tudom megelőzni, de reméljük több ilyen nem lesz.




Ma este fejeztük be a gyógyszer kúráját és Royal Canin Sensitivity konzervet kap. Ma estétől azt is a szokásos Orijen táppal keverve. Egyelőre csak pórázon sétálhat és kerülnie kell az érintkezést más kutyákkal. Holnap megyünk vissza kontrollra. És elkérjük a kitöltött biztosítás papírokat ugyanis ez a kis kórházi "kiruccanás" eddig £1500-ba került.
Szóval ha vki még ezek után megkérdezi miért fizetek havi majdnem £70 biztosítást a kutyára . . . hát ezért. Mert a szokásos érvek között van, h miért nem rakom inkább félre. Oké, az évi £840. Azzal most sokra mennénk. gyakorlatilag hitelt kéne felvennünk egy vírusos hányás & hasmenés miatt. Igen, lehet, h évekig nem történik semmi. És higgyétek el én lennék a legboldogabb ha tök "feleslegesen" fizetnék ki ennyi pénzt a semmire. De ha történik valami akkor nyakig vagyunk abban a bizonyosban. És inkább elkerülném.

Olyan kis cuki volt első este. Ugye a szokásos forgatókönyv, megyek aludni ő jön velem. Hát most meg sem várta, h bebújjak az ágyba, már fel is ugrott. :))) / holott egyébként jókutya módjára megvárja míg elhelyezkedek és felhívom /

De a lényeg, h itthon van, gyógyszerek befejezve, se hányás se hasmenés nem volt napok óta. Reméljük így is marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése