2022. május 29., vasárnap

"Holiday"

 Szokolya - Budapest - Dunaújváros háromszögben :) 

Franky anyukája eladta a dunaújvárosi lakását és felköltözik Pestre, h közelebb legyen Ágiékhoz. Sajnos ő sem lesz már fiatalabb és ha majd jön az unoka azért onnan egyszerűbb besegíteni. Sajnos az új lakásba még nem tud beköltözni, de a régiből már el kellett jönnie, ezért most nagyim lakásában lesz majd egy darabig. Az volt a kérése, h mi a kiköltözésnél segítsünk ( lepakolni a pincébe, maradék bútorktól megszabadulni, Ikea-ba menni ... stb ), Ágiék pedig majd a beköltözésnél segédkeznek. 

Haza is mentünk hétfő reggel, felvettük a kocsit a reptéren, aztán irány Szokolya ahol anyum lakik, mert nála vannak a pesti lakás kulcsai. 1 éjszakát ott aludtunk, legalább őt is láttuk, Pille össze lett ölelgetve, másnap reggel 4-kor keltünk, ledobtuk anyumat a munkahelyén, mi mentünk Pestre lerakni a bőrőndöket, majd irány Dunaújváros. Ott elég hamar kész lettünk, az új lakó is hozott még 2-3 havert segíteni pakolni, délre már végeztünk mindennel. 

Felmentünk Pestre, kipakoltunk és kezdődött a vízvezetékszerelés horror. Anya előre szólt, h a csap "egy picit csöpög", mert a zuhanycső el van törve, kell egy új belső menetes. Mint kiderült nem picit csöpög hanem ömlik mindenhol, a már felszerelt átalakítót nem lehet leszedni, jah és amit rendeltek csapot nem azt küldték, így meg pláne nem jó. Kb 5x voltunk OBI & Praktiker & egyéb vízvezetékes helyen, volt olyan ahol valszeg leesett a pultról vmi , mert a számlán rajta van, h kifizettük, de a táskámba már nem került bele. De legalább vettünk finom rétest a parkolóban. 

Közben kellett egy új mosógépet is venni, meg nagybevásárolni, a 10 éve otthagyott kb 10 dobozomat átnézni, a szemétnek lerakót keresni, a maradék cuccokat Ágiékhoz átvinni illetve anyumhoz is vissza Szokolyára, mert senkinek nincs kocsija, szval kb sosem kerültek volna el onnan. Ezer hála Frankynek a folyamatos autókázásért ( meg minden másért is ). Szóval a régi mosógépet le kellett szerelni, igenám, de az egy csőre volt felkötve a konyhában, szval a hidegvizet nem lehetett használni. PLusz az előző napi szerelés próbálkozás miatt ott kifolyt víz a szekrény alúl kiszivárgptt és eláztatta a konyhát. Mindegy, Franky azt is megcsinálta, de a fürdőszobai csap ömlött mindenhol, ahhoz szerelőt kellett hívni. Szerencsére tegnap este kimentek, kb megcsinálták, de kell egy új csaptelep, elvileg kedden mennek újra befejezni a munkát. 

Magunkra kb semmi idő nem maradt, de hát ez most nem is erről szólt. Azért útközben voltam könyvesboltan, és vettem egy pár új Skecherst is, mert le volt árazva és feleannyiba került mint itt lett volna. Annyiért pedig nem fogom otthagyni :) Jah és gymben is voltunk 1x. Nem nagyon jött be a terem, de egynek jó volt. 

Az elején még próbáltunk jók lenni és odafigyelni a kajára, a hét vége felé ez elment egy olyan irányba, h "F*ck it, we are on holiday" aminek a következménye  +1.7 kg lett. Jó tudom ennek nagy része víz bla bla bla, mától visszatértünk a valóságba aztán majd a következő mérlegelésnél kiderül.

Egyébként ma már voltam személyi edzőnél, mert a múltkori edzéstervem végére értem és gondoltam íratok egyet az itteni edzővel akinek az óráira járunk. Kíváncsi vagyok milyen lesz a végleges, esetleg mennyire lesz unalmas ugyanazt csinálni 2 hónapig heti 3x, de majd max összekombinálom a régivel, plusz a heti 1 cardio megmarad. A következő hazamenetelnél azért majd jobban odafigyelünk. Csak hát ez olyan, h mivel kb 2-3 évente megyünk ilyenkor megpróbálunk mindent bepótolni, ami nekünk nagyjából az, h MINDENT  megenni: Túró Rudi, krémtúró, kókuszgolyó, pörkölt, kolbász, Somlói, gesztenyepüré...stb. Viszont idén még 2x megyünk, majd beosztjuk. Legközelebb a bakancslistán: lángos, puncs szelet, somlói.


A reptéren még kb minden zárva volt, de EL&N szerencsére nyitva és nagyon jó volt a reggelijük



Kókuszos zabkása fügével bogyós gyümölcsökkel, pirított kókusszal 


Palacsinta rántott csirkével Lotus krémmel


Non Scale Victory: végre elfértem a gépen és nem a hasamon volt a tálca


Anyánál




Az ottani első reggelim: kakaóscsiga <3


Megvettük, beraktuk a fagyasztóba és el os felejtettük megkóstolni


Azért mi igyekeztünk. Találtunk egy BioTech boltot, jól bevásároltunk protein cuccokból aminek egy részét ugyan megettük, de a többség jött velünk haza.


Bakancslistás volt a madártejes Túró Rudi . . . sajnos elég nagy csalódás. Inkább krémtúró íze van. Egynek elmegy, de mégeygszer nem veszek.


Kedvenc kőbányai pékségem


És a kedvenc kőbányai cukrászdám: Lefi Cukrászda <3


Mintha bomba robbant volna, így nézett ki a nappali pakolás közben, de meglett az eredménye, összesen 1 dobozom maradt ott


Rántott sajt édesburgonyával . . . nyamm


A kínai felejthető volt, legközelebb kipróbálunk egy másik helyet


Utolsó falatok a reptéren felszállás előtt




Jó volt otthon egy picit, még így is, h kb rohanás volt az egész.
Júliusban round 2.
Akkor csak esküvőre megyünk, remélhetőleg pihentetőbb lesz. 
Reméljük addig még -10 kg :)))

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. AZ elozot toroltem, mert szerkeszteni nem tudtam..
      A BiotechUSA-tol mentsen meg a joisten mindenkit. :D Kecskemeten a plazaban van boltjuk, minden honap 2. het hetfon 20% kedvezmeny van mindenre. Kollagen, feherje, kis nasi, mogyorokrem, azt' 25e. :D Szerencsere a GYM Beam is hasonloan jo, utalom is mind a kettot rendesen. :D

      Törlés