2014. január 6., hétfő

Kutya tréner

Tegnap végre elérkezett a napja annak, hogy Lordot meglátogassa a tréner. Sajnos eddig mindig volt vmi ami miatt tudtuk megoldani: pénz, közös szabadnapok, a jó tréner megtalálása aki nem kerül egy kisebb vagyonba. De most, h ez mind összejött . . . hurrá.

Diane tegnap 2-kor érkezett, és már az nagyon szimpi volt, hogy amikor elindult írt egy sms-t, hogy biztosra menjen itthon vagyunk, és így mi is tudtuk, hogy tényleg jön. Mert az időpont még december elején lett leegyeztetve.

Na szóval, mi ugye azt írtuk neki, h Lord kicsit agresszívan viselkedik másik kutyákkal szemben, ugat, húzza a pórázt. Volt több teóriánk is, h mi lehet az oka, félelem, izgatottság . . . stb. Pár percig ismerkedett Lorddal, majd azt javasolta, h egy közeli parkba menjünk, de ne a Battersea-be, mert ott vasárnap délután lévén tuti, h sokan vannak. Így elvitt minket a furgonjával a Falcon Park-ba. Mikor meghallottuk, h furgon és Lord másik 3 kuttyal lesz hátul, hát kicsit aggódtam, de a mi drága ebünk nagyon jól viselkedett. Nem ugatott, nem hisztizett.

Mikor a parkba értünk rákerült Lordra a szájkosár és dupla póráz, Diane pedig a legnyugisabb kutyáját vette ki először Rocky-t a staffit. Semmi probléma nem volt, megszagolták egymást és kb ennyi. Kicsit sétáltunk, de Lord csak izgatottságot mutatott, agressziót nem.

Jött a következő kutya, egy kicsit hevesebb, jáékosabb, Bella a Berni Pásztor. Itt már volt némi ugatás, de ismét csak szaglászás. tettünk egy kört, majd jött a nehéz fegyver, Georgie, ismét staffi, na őt a gazdája Diane is csak szájkosrral sétáltatja, mert van némi harapási múltja és néha nem tudja, h kezelje a dolgokat. Őt azrt hozta ki, mert azt mondta ha egy kutyában agresszió van azt Georgie azonnal kiszúrja és reagál rá. Néhány vakakntást leszámítva nem volt semmi, Georgie hátán ugyan felállt a szőr, de ennyi. Nem estek egymásnak. Sétálgattunk, Lordon már se póráz se szájkosár nem volt. Szépen kivárta a sorát a jutifalat osztásnál is. Nem kicsit lepődtünk meg, h az amúgy ugatós ebünk most 2 staffival és egy berni pásztárral sétál minden nélkül. Nagyon jó érzés volt.

Diane azt mondta a kutya egyszerűen a frusztrációját vezeti le az ugatással, valszeg sosem volt szocializálva más kutyákkal, ezért nem tudja, hogyan kell játszani, illetve nem igazán tudja olvasni a többi kutyát ( ami viszont a valószínűleg nem túl jó látásának is köszönhető ). Ráadásul szegénykémnek a könyökdiszplázia miatt érdekes a kiállása, olyan mintha az erejét fitogtatná, pedig nem. Csak hát ezt mega  többi kutya nem tudhatja első ránézésre.

Szóval megnyugodhatunk, Lord alapjáraton egy tünemény ( hmm, ezt eddig is tudtuk :D ), és csak a visszahívást kell vele gyakorolni, illetve minél többet kutyák közé vinni. Ha ugat akkor is engedni ( persze csak amíg mi is jónak látjuk ), valamint egy kutyasétáltató is jó lenne heti 1-2 alkalommal egy ideig, akkor ugyanis szintén kutyák között van és metanulja a helyes viselkedés szabályait. Habár a tréner szerint az alapokkal már rendelkezik, mert tudja, h szimatolni kell, nasinál vár, nem heves, úgyhogy nem lesz itt baj.Ma kap új szájkosarat amiben jobban látjuk a száját, h ténylegesen morog-e vagy csak üres ugatásról van szó aztán indulhata  tréning. :)

Diane-el nagyon meg voltunk elégedve, látszott, h érti a dolgát, nagyon beszédes, mindent elmagyarázott és 1,5 óráért csak 1 óra díját kérte el. Ma küld e-mailt néhány száraztápról és a kutyasétáltató elérhetőségével. Valamint azt mondta a következő pár hétben majd péntekenként erre jár és megcsörget, ha gondoljuk menjünk ki a parkba, h Lord az ő kutyáival sétálhasson. Diane elérhetősége: Off The Lead

2 megjegyzés:

  1. De jo :)
    Ma sokat gondoltam ratok a setak kozben, valahogy nem tudtam elkepzelni, h egy labrador agressziv legyen (oket hasznaljak boxzsaknak az enyemek leginkabb, nem is szeretek veluk talalkozni, illetve a kutyak ok, de a gazdak remesek tudnak lenni) es lam, nem is az :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére nem. :) Most már azért nyugodtabban vrom a sétákat.

      Törlés