2019. június 11., kedd

Esküvőszervezés

Mivel enyhe ocd-m van gyakorlatilag hobbym a táblázat gyártás és listaírás, ráadásul még egy rakat időnk van hátra, így szinte kész vagyunk.

Hullámokban tör rám a dolog és általában csak egy dologra koncentrálok.

Először ugye a helyszínt kellett megtalálni, mert ahhoz kell igazítani később elég sok mindent.
Ez megvan. Jah és persze egy elsődleges költségvetést is írtunk, h mire mennyit szánunk, és összesen kb mennyi lesz.

Aztán a fotós keresésre kattantam rá. Volt egy kedvencem akit már akkor követtem instán mikor még az eljegyzás közelében sem jártunk, ráadásul nem is olcsó, de sikerült némi kedvezményt kapni tőle, mert kis esküvő és hétköznap. Azért £400 -t kedvezményt simán megér a keddi esküvő. :)

Következő a torta, mert kiderült, h a szálloda ahol a vacsora lesz nem csinál tortát. Fura, de mindegy. Viszont Észak-Skóciában taláni vkit aki ráér, szép tortákat csinál, mindez az árhatáron belül . . . nem egyszerű, mondjuk ez kb mindenre igaz. És ugye nem tudunk csak úgy átruccanni és megkóstolni, mert kb 6-8 óra vonatútra van. Van vki tartalék, azt mondta majd küld kóstolót, egyelőre csak ezen múlik a dolog. Ha finom, akkor már foglaljuk is.

Next a videós. Na ezzel igencsak elszámoltuk magunkat. Nem is értem, hogy. Én nem szerettem volna £600-nál többet fizetni, de kb az első fél óra keresgélés után rűjöttünk, h LOL, minimum, h megduplázzuk ezt az összeget. Szandra kérdezte ( és jogosan ), h miért hittem azt ha a fotósók 2000 körül vannak akkor a videós olcsóbb lesz. True.
Most 2 videós van aki tetszik, azegyik szerelem mint a fotós ( persze ő a drágább ), amásik is jó, de nem hűha, viszont olcsó(bb). Majd kiderül, mág válaszra várok az elsőtől, aztán majd meglátjuk.

Múltkor voltunk Frankynek öltönyöket venni, mert kellett egy kis frissítés és volt esküvő részlegük, ki is néztünk egyet, de még van pár tartalék hely, mind szépen elmentve a könyvjelzők közé.



Menyasszonyi ruha: na ez a nehezebb. Rengeteg ötlet van és tök jó, h ami tetszik az majdnem mind ujjatlan és nem tudom ez mennyire jó ötlet a skót hegyi ceremóniához. Igaz augusztusban, de ez nem jelent semmit. Mikor mi voltunk Edinburgh-ban akkor átlag 17 fok volt augusztus közepén.
Egyébként nagyon vacilálok, mert kb két végletet látok magam előtt: vagy ultra simple és a kiegészítőkön lesz a hangsúly, vagy over the top ruha és minden más szimple. A fülbelaóm egyébként már megvan ( és az lehet is a valami régi ), még a nagyszüleimtől kaptam névnapomra 18 éves koromban. Ez ilyen a gombhoz veszünk kabátot dolog. :)
És ugye azt se felejtsük el, h le kéne fogynom legalább 40 -50 kilót. Apróság. LOL. Majd csak november környékén kezdek el szalonba menni. 2-3 már ki van nézve ár és tervezők alapján. De már nagyon várom, h mehessek próbálni.



















Fodrász nem kell, mert Eszter barátnőm csinálja majd a hajamat. Itt lesz augusztusban akkor gyakorlunk egy kicsit, de már az is kinézve milyet szeretnék.




Smink: kerestem, találtam, szeotemberben megyek próba sminkre. Kijönnek a szállodába és megcsináljk helyben.




Save the date card már kiküldve, Etsy-ről rendeltük. Egy nagy dobozban érkezett, nekünk kellett összeállítani, de nem zavart. Így támogatjuk a kisvállalkozókat és sokkal olcsóbb volt mint megrendelni valami nagy cégtől.



Meghívók már kinézve, szintén Etsy-ről lesz rendelve. 

Csokor



Dekor





Honeymoon: Karib térség, de hogy hova az még titok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése