2021. március 18., csütörtök

Oltásom története

 Február 27-én kaptam sms-t amiben oltásra invitálnak. Az üzenet alján volt egy link.  Azt hittem spam :D Nem mertem rákattintani, de utánanéztünk és valódinak tűnt. 3 nap közül választhattam, mivel minden nap dolgoztam, így március 7-e, vasárnap este 7-re foglaltam. Vasárnaponként csak 16:30-ig dolgozunk, még ha vmi van is a vonatokkal, akkor is max taxi és bőven visszaérek Woking-ba, plusz hétfőn szabad vagyok, szóval ha rosszul lennék akkor legalább nem melóban.

Az oltópont egy jelenleg üresen álló irodaházban volt. Minden nagyon zökkenőmentesen zajlott, mindenki nagyon kedves volt, nem volt tömeg. Először belépésnél lázat mértek és megkérdezték volt-e bármilyen tünetem vagy voltam-e külföldön az elmúlt 10 napban. Nem. LOL. Az elmúlt 2 évben nem voltam sehol. (Még leírni is fáj.) Kaptam információs füzetet és sorszámot, leültettek és kb 5 percet vártam, aztán bementem a nagyobb váróterembe ahol szintén minden nagyon professzionálisan meg volt szervezve. Ülések egymástól megfelelő távolságra, mindenkin maszk / face shield, minden ember után fertőtlenítették a székeket. 

Elöl az asztalnál még gyors ellenőrzés, h az vagyok akinek ott kell lennie, elmondták, h AstraZenecával oltanak, elfogadom-e, milyen mellékhatások lehetnek, szedek-e milyen gyógyszert ... stb. Az egyetlen gyógyszer amit szedek az a fogamzásgátló, odahívott egy dokit a hölgy, h leellenőrizze kaphatom-e, kaphatom, oké, köv lépés, a függöny mögötti hölgyhöz menni, ő adja be az oltást. 

Mégegyszer adat ellenőrzés, melyik karomba szeretném, engedjem le, ne szorítsam össze, szúr, kész. Az egész egy erősebb szúnyogcsípésnek felelt meg. Nem kellett várni, vehettem kabátom és mehettem haza. Az egész nem volt több mint fél óra. Hazafele még felmarkoltam két pizzát, sejtettem, h az étvágytalanság nálam nem fog mellékhatásként jelentkezni :D 

Este kicsit nyugtalanul aludtam, de ezt betudtam a pizza & cheesecake kombónak. Másnap reggel már picit fájt a karom, de még tudtam főzni és oreo cupcake-et is összedobtam a srácoknak melóba. 

Aztán dél körül nagyon gyengének és álmosnak éreztem magam és koradélutánra belázasodtam. Este hideg vizes zuhany, hidegvízi borogatás, lázcsillapító, nem aludtam vmi jól és kedden reggel még mindig lázasan ébredtem. Mivel nem nagyon volt más választásom ezért bementem dolgozni és bőszen szedtem a lázcsillapítót, szerencsére délutánra már elmúlt, de még pár napig gyenge voltam és a kar fájdalom kb csak 5 nap után múlt el. Mondhatni elég könnyen megúsztam. Remélem a második adag után sem lesz rosszabb. A biztonság kedvéért kiveszek majd 2 napot. 










( ha vki csodálkozna, h ilyen hamar megkaptam, én is meglepődtem, de kiderült, h mivel a BMI indexem 40 fölött van ezért ez rizikófaktornak számít . . . sosem hittem, h egyszer örülni fogok neki, h kövér vagyok LOL)

2 megjegyzés:

  1. Kedden hivtak hogy penteken mehetek oltasra, Szputnyik van. Odamentem az oltopontra, vartunk vagy fel orat kint a hidegben, majd beengedtek minket (5 fo) az epuletbe ahol az oltas es a regisztracio volt. 10 rendeloben oltottak, 2 regisztracios pultnal volt egy - egy emberke, emiatt viszonylag lassan haladtunk, de ahogy itt vegeztel mar mentel is be a dokihoz, meg a kabatot sem tudtam levenni. Bent megkerdeztek van-e bajom, hova szretnem az oltast, 5 percet nem voltam bent, majd kint vartam fel orat es eljottem. 1 ora sem volt az egesz ottletem. 3 het mulva megyek a 2.ra.

    VálaszTörlés
  2. Szia, már megint eltüntél... Mi van veled?

    VálaszTörlés