2014. február 17., hétfő

A kutya és a bacon nem jóbarátok

Mármint azok lennének, Lord ugyanis nagyon szereti bacont, de az érzés nem kölcsönös. Szegénykémnek valszeg kicist érzékenyebb a gyomra, nem bírta a sós cuccot. Nem a zsírosságával lehetett baja, mert teljesen szárazra lett sütve.

Szóval történt egyik nap, h munka utén hazajövet ajtót kinyitva nem épp kellemes szag csapta meg az orromat, de gondoltam csak bepisilt. Hát nem. A nappali körbe volt f*sva. ( bocsi, erre nincs szép szó ) A szőnyeg közepe, az ágya, nappali parketta, előszoba parketta ( ámen, h parkettánk van ). Gondoltam ami jöhetett már kijött belőle,ablakok kinyit és elkezdtem takarítani ( este 10-kor ). Közben párom hazaért, én épp félig a kádban mosom az ágya huzatát ( ámen a vízlepergetős nem átázós huzatért ), majd párom az ajtóban közli, hogy az ebből még mindig jön. Oké, helycsere, ő átvette a takarítást én meg gumicsizmba pattantam és irány a park. ( Szél, eső és a haj még mindig tart a pandás fülmelegítő alatt :D ) Parkabn még 3x próbálkozot valamivel, aztán annyi, de 11 után már otthon voltunk. 2 nap koplalás következett főtt rizzsel és színhússal.

Majd eltelt pár nap, épp végeztem aznapra, látom 4 nem fogadott hívás kedvesemtől. Úristenmivanakutyával??? ( naná, h ez az első gondolat ) kérdezi mit adtam neki enni. Mondom száraztápot kapott reggel, azt amit már hónapok óta, szóval semmi különös. Merthogy lejött az ágyáról és ismét a szoba közepét célozta be. ( szerencsére a kitisztított szőnyeget még nem raktuk vissza, így csak a parkettát találta meg ). Hosszas gondolkodás után rájöttünk, h a bacon. Amikor hazaért adott neki egy kicsit nasinak. Ismét rizs vacsira.

Megint eltelt pár nap, szerencsére még tünetmentesek vagyunk, a bacont kidobtuk. Ha megint előfordul akkor passz, halvány lila gőz sincs és irány az állatorvos, de remélem megússzuk. Márciusban mondjuk úgyis menni kell, mert már 6 hónapja kapja a gyógyszerét és félévente vérvételt kell csinálni, h megnézzük nincs-e májkárosodása.

A többi kuttyal egyébként egyre jobb a kapcsolata, csak hát úgy fut mint egy vadkan amit a többi annyira nem értékel. Múltkor még a másik kutya közelében sem volt, de az elkezdett visítani, mire a gazdája bepipult. Idióta.


valami igazán leeshetne onnan :) 



rendkívül zavarja a felfordulás / porszívózás



3 megjegyzés:

  1. Khm a bacon nagyon rossz otlet volt. A zsirtartalomtol hasnyalmirigy-gyulladast kaphat, amibe vagy belehal, vagy a gatyatok ramegy a kezelesere :(
    A kisutott bacon is tul zsiros.

    En mindig abba gondolok bele, h ha a kutya szabadon elne, talalkozna-e azzal a kajaval. Baconnel tuti nem, a termeszetben nincsen zsirdiszno, csak szep sovany vadnyuszik meg ozikek (meg rokaszar es borzhanyas, tele vitaminnal es illatanyaggal kulsoleges hasznalatra :P)
    Vigyazz meg a hagymaval, (csoki es mazsola gondolom megvan, mince pie karacsonykor vagy xmas cake egyeb gyumolcstortak nagyon veszelyes lehet, 1000 fontos vetbill mogul vagyok ilyen okos es meg csak nem is mi adtuk neki, hanem ellopta) avokadoval meg mar nem tudom megyik diofelevel makadamia vagy brazil (esetleg masik), ezek mind mergezoek.

    Nekem most ez ecigi a nagy para, mikor fogja a pasi vhol elerheto helyen hagyni (eddig meg soha sehol) :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ezek megvannak. Szerencsére gyumitorta meg ilyenek nálunk lapaból nincs, vagy ha van akkor nem él meg 2 napot, Lord meg nem lopkod.
      De a baconről nem gondoltam volna, hiszen husi. Na mindegy, most már ezt is tudjuk.

      Törlés
  2. Neurotikus kutyakat meg az idiota gazdaikat leszaromtablettaval kell kezelni, gondolom mar kiderult volna, ha tenyleg bantana mas kutyakat, de ugy nez ki sak gyerekszobaja nem volt es elefantos a mozgasa, hat istenem ;)

    VálaszTörlés